februari 7, 2019 hoplahoi
Tekst & foto: Vanbaelenberghe Jan

Vier van onze judoka’s waren ingeschreven voor de provinciale jeugdkampioenschappen.

Gils, Jitske en Nathan bij de U15 en Hanne bij de U18.

Gils verloor zijn eerste kamp maar omdat zijn tegenstander later in de halve finale uitkwam kreeg hij nog een herkansing. Zijn tweede kamp ging gelijk op, beide judoka’s scoorden aan waza ari maar Gils verloor uiteindelijk toch toen zijn tegenstander nog een tweede keer een waza ari wist te scoren.

Jitske kwam uit in een poule met 5. Ze won alle 4 haar kampen en kroonde zich daarmee tot West Vlaams kampioen in haar categorie.

Nathan was ziek en moest forfait geven.

Hanne besloot op het laatste moment om, na een week ziek te zijn geweest, toch deel te nemen als eerste jaar U18. Ze was duidelijk nog niet helemaal terug de oude en verloor haar beide kampen.

Op zondag 10 februari mag Jitske door haar podiumplaats de club vertegenwoordigen op de Vlaamse kampioenschappen in Tielt. Supporters zijn meer dan welkom.