Historiek

In 2006 werd Judoclub Middelkerke onder de doopfont gehouden met Dirk De Rouck als voorzitter en zijn zus Marjan De Rouck die de taak van secretaris op zich nam.  De eerste training werd destijds gegeven op vrijdag 27 oktober 2006 onder grote persbelangstelling.

De judoclub vierde in 2016 haar 10-jarig bestaan in sporthal De Branding.  Naast heel wat eigen en bevriende judoka’s en supporters kwamen ook dé toppers van de Belgische judosport over de vloer. Zo mochten we onder meer Dirk Van Tichelt, Inge Clement, Harry Van Barneveld, Ulla Werbrouck en de peetvader van het Oostendse judo, de 75-jarige Gustaaf Lauwereins ontvangen.  Zij gaven aan  de aanwezige jeugd een unieke training en ervaring om nooit meer te vergeten. Maar een speciale dankjewel gaat nog steeds uit naar onze judoka van eigen bodem Jean-Marie Dedecker die dit huzarenstuk mee mogelijk maakte.

Het grootste deel van de actieve leden bestaat uit jeugd, waar we hen de technieken maar ook waarden van de judo trachten bij te brengen : respect discipline, zelfvertrouwen, sportiviteit en teamspirit.  Onze leden krijgen ook regelmatig de kans om deel te nemen aan judo ontmoetingen (wedstrijden) bij bevriende clubs maar ook aan Provinciale, Vlaamse en zelfs Belgische kampioenschappen.

Met plezier stellen we vast dat onze judoka’s regelmatig in de prijzen vallen.  Zo haalde Nathan Vandergunst in 2020 nog goud op het provinciaal het Vlaams kampioenschap en brons op het Belgisch kampioenschap Judo bij de U15.  In datzelfde jaar behaalden ook Muriel Decraemer, Gils Debeuckelaere en Jitske Vanbaelenberghe een podiumplaats op het provinciaal kampioenschap.