1/10/2017 U11 & U13 Brugge

oktober 2, 2017 hoplahoi
Tekst & foto’s: Jan Vanbaelenberghe

Vijf van onze judoka’s namen deel aan het tornooi in Brugge. In de U11 traden Jasper, Alexander en Mathieu aan en in de U13 Jitske en Gils.

Jasper won zijn eerste kamp met ippon, maar moest zijn tweede kamp staken nadat hij zich bezeerd had. Hij kwam toch nog terug op de mat voor zijn derde en laatste kamp maar moest ook daar het onderspit delven.

Alexander verloor zijn eerste twee kampen. Hij begon veel feller aan zijn derde kamp en kon mooi afsluiten door met ippon te winnen.

Mathieu zette met aanvallende en gevarieerde judo het beste resultaat van de dag neer door 2 van zijn 3 kampen te winnen. In zijn tweede kamp liet hij zich in het begin van de kamp verassen en kreeg hij al na 5 seconden een ippon tegen.

Gils verloor ook zijn eerste 2 kampen, maar kon mooi afsluiten door in zijn derde kamp zijn tegenstander vast te zetten met yoko shiho gatame en zo een ippon te scoren.

Jitske verloor haar eerste kamp toen ze haar emoties de bovenhand liet nemen in een kamp tegen één van haar vele judo vriendinnen. Ook haar tweede kamp verloor ze, maar ook zij kon in schoonheid afsluiten door haar laatste kamp te winnen .

Volgende week is er tornooi in Lendelede. Hopelijk kunnen we ook daar weer met een mooie delegatie naar toe, en kan iedereen weer minstens één kamp winnen.