28/04/2019 U15, U18 & U21+ Tornooi Eernegem

april 30, 2019 hoplahoi
Tekst & foto’s: Vanbaelenberghe Jan

Vier van onze judoka’s namen deel aan het tornooi in Eernegem.

In de U15 namen Jitske en Nathan deel

Nathan was alleen in zijn gewichtsklasse en mocht daarom meevechten met een klasse lager. Nathan won 2 van zijn 3 kampen met zeer sterk en gevarieerd judo en legde daarmee beslag op een zeer mooie tweede plaats.

Jitske had op zaterdag al mee gedaan aan de open van Gent en had daar beide kampen verloren. Ze was dus belust op revanche. Spijtig genoeg was er maar één andere deelnemer in Jitske’s gewichtsklasse en stond ze dus in een poule met twee voor best of three. Ze kon haar beide kampen overtuigend winnen en legde zo beslag op de eerste plaats.

In de U18 nam Hanne deel.

Hanne moest in haar eerste kamp afslaan voor een armklem, en verloor ook haar tweede kamp. Door het beperkte deelnemersveld was dit echter nog genoeg voor een derde plaats op het podium.

In de U21+ nam Kirina deel.

Nadat ze de dag ervoor onze jeugd al had gecoached kwam Kirina vandaag zelf op de mat in Eernegem.

Ze zat in een poule met 5 ( -57 en -63 waren samen gevoegd ) en moest dus 4 keer kampen. Kirina had echter een slechte dag en kon geen van haar kampen winnen.

 

Met het Tornooi in Eernegem zit het wedstrijd seizoen er op voor de meeste judoka’s.

Door haar goede resultaten van het voorbije seizoen is Jitske nog geselecteerd om op 1 mei deel te nemen aan het BK voor provinciale ploegen in Genk, maar daarna is ook voor haar het wedstrijd seizoen afgelopen.

 

De trainer en het bestuur willen bij deze alle judoka’s die dit seizoen hebben deel genomen aan tornooien van harte bedanken voor hun inzet.