1/12/2018 Open van Gent

december 5, 2018 hoplahoi
Tekst & foto’s: Vanbaelenberghe Jan

Twee van onze judoka’s namen deel aan de open van Gent : Elise en Jitske.

Voor Elise was het de eerste keer dat ze nog eens deelnam aan een tornooi na een onderbreking van 3 jaar.Ze moest 2 keer kampen en kon geen van beiden kampen winnen, maar volgde de raadgevingen van coach Bernard goed op en kon zo toch met een goed gevoel én met een gezonde honger naar meer compititie deelnames de mat verlaten. Ze heeft de smaakt van de wedstrijden terug te pakken en we hebben er alle vertrouwen in dat ze terug op een even hoog niveau zal kampen dan voor haar verplichte pauze.

Jitske behaalde  een mooie derde plaats. Ze had gehoopt om in Gent eens tegen andere judoka’s uit te komen, maar viel weer op haar West Vlaamse tegenstanders van gewoonte.

Met de Open Van Gent zit het wedstrijdjaar er voor de U15 – 18 – 21 op voor 2018, zo hebben de  judoka’s tijd om zich te concentreren op die andere horde die  ze nog moeten nemen : de schoolexamens …

Een aantal van onze judoka’s nemen tijdens de kerstvakantie deel aan de kerst judo stage van Olympia Brugge. Moesten er nog geïnteresseerden zijn : er liggen nog flyers op de bureau in de judozaal.