24-25/02/18 Izegem Open

maart 2, 2018 hoplahoi
Tekst: Jan Vanbaelenberghe

9 van onze judoka’s namen dit weekend deel aan het internationaal tornooi in Izegem. Met een internationaal deelnemersveld bestaande uit delegaties van Vlaamse en Waalse judoclubs maar ook verschillende clubs uit Frankrijk, Engeland, Nederland en Polen was dit ook voor de jongere judoka’s een aparte en leerrijke ervaring.

 

In de U9 namen Lucas en Innes deel. Beiden wonnen 2 van hun 3 kampen wat hen een tweede plaats opleverde. Daar Innes als enige meisje was ingedeeld bij een poule van jongens was dit zeker een extra goede prestatie van haar.

 

In de U11 namen Jasper en Alexander deel. Jasper veroverde ook een tweede plaats door 2 van zijn 3 kampen te winnen, Alexander had een mindere dag en kon geen van zijn kampen winnen.

 

In de U13 namen Robbe en Bjarne deel. Robbe won alle drie zijn kampen, één tegen een Engelsman één tegen een Fransman en één tegen een West Vlaming, en veroverde daarmee de eerste plaats. Bjarne werd derde met één overwinning en 2 verloren kampen.

 

In de U15 namen Pieter, Hanne en Jitske deel, zij vochten volgens het Braziliaans poulesysteem waarbij de eerste 2 van elke poule door mochten naar de afvallings rondes.

Pieter verloor beide kampen in zijn poule en was daardoor ineens uitgeschakeld, hij is wel gebleven om te supporteren voor Hanne en Jitske die pas na de middag moesten kampen, wat zeer sympathiek was van hem.

Zowel Hanne als Jitske wonnen beide kampen in hun poule en waren daarmee verzekerd van verdere deelname aan het tornooi. Hanne verloor echter haar eerste kamp in de afvallings ronde en was daardoor uitgeschakeld. Jitske had het geluk dat ze voor haar eerste kamp was vrijgeloot. De tweede kamp verloor ze na een gelijk opgaande strijd van een Nederlandse judoka maar ze kon nadien toch nog kampen voor de derde plaats en won die kamp ook. Jitske was dan ook overgelukkig met haar podiumplaats.