17/12/2017 U9, U11 & U13

december 23, 2017 hoplahoi
Tekst & foto’s: Jan Vanbaelenberghe

Voor de laatste wedstrijd van het jaar, in Lichtervelde, moesten onze judoka’s de sneeuw trotseren om op het tornooi te geraken. Toch hadden we in de U9 – 11 – 13 acht deelnemers.

Alvast een dikke merci aan de mama’s en papa’s om de sneeuw te trotseren en toch naar het tornooi te komen met hun kroost.

In de U9 hadden we 3 deelnemers: Ines, Thomas en Lucas.

Ines had dit keer geluk dat er voldoende meisjes mee deden om een poele te vormen met enkel meisjes. Ze had echter haar dagje niet en kon geen kamp winnen.

Thomas, deed het dan weer wel super goed en kon alle drie zijn kampen winnen met gevarieerde judo.

Lucas verloor zijn eerste kamp, maar kon de twee volgende kampen winnen.

In de U11 deden Bjarne, Robbe, Mathieu en Jasper mee. Voor Bjarne, Robbe en Mathieu was het de laatste keer dat ze in de U11 uitkomen, vanaf januari komen ze een categorie hoger uit: in de U13

Bjarne kon één kamp winnen met een mooie houdgreep.

Jasper kon ook één van zijn drie kampen winnen

Mathieu verloor zijn eerste kamp, maar kon de twee volgende kampen winnen.

Robbe mocht voor het eerst sinds zijn knie blessure terug mee doen en stond redelijk hevig. Zijn tegenstanders hebben dat ook mogen merken want hij heeft ze alle drie zonder al te veel problemen gevloerd.

In de U13 moest Nathan ziek forfait geven en was Jitske onze enige deelnemer. Ook voor haar was het de laatste keer dat ze in haar huidige categorie vocht, vanaf januari stapt ze over naar de U15. Ze kon haar periode in de U13 echter niet in schoonheid afsluiten, ze won geen van haar drie kampen.

Om af te sluiten willen wij iedereen prettige en veilige feestdagen toewensen.