12/11/2017 U9, U11, U13 Wingene

november 13, 2017 hoplahoi
Tekst & foto’s: Jan Vanbaelenberghe

Vandaag namen 4 van onze judoka’s deel aan een nieuw tornooi op de kalender, dat van Wingene.

In de U11 namen Jasper en Bjarne deel.

Jasper kon geen van zijn kampen winnen.

Bjarne, kon zijn eerste kamp winnen door in de allerlaatste seconde van de wedstrijd zijn tegenstander in een houdgreep te nemen en zo een achterstand van 2 Waza Ari’s nog om te zetten in winst met ippon. Zijn twee andere kampen kon hij niet winnen, maar hij heeft zijn tegenstanders wel doen zweten.

In de U13 nam Jitske deel. Na gisteren al te hebben gekampt op de Vlaamse interprovinciale ontmoeting in Wevelgem, waar ze met één overwinning West Vlaanderen mee op weg hielp naar een tweede plaats met slechts één puntje achterstand op de winnende provincie Oost Vlaanderen, was ze vandaag opnieuw present om de clubkleuren te verdedigen. Haar eerste kamp eindigde op een gelijke score, elke judoka scoorde één waza ari, maar de scheidsrechter besliste na overleg in het voordeel van haar tegenstander. In haar tweede kamp kon ze haar tegenstander al snel in een houdgreep nemen en winnen met ippon, en haar derde kamp won ze met 4 waza ari’s tegen nul.

In de U9 nam Innes deel. Bij gebrek aan andere deelnemende meisjes werd ze ingedeeld bij de jongens. Ze heeft niet kunnen winnen, maar heeft zich goed geweerd en, minstens even belangrijk, zich goed geamuseerd.

Op 10 december is de St Niklaas ontmoeting in Lichtervelde de laatste wedstrijd op de kalender voor dit jaar.