5/11/2017 U13 Ardooie

november 7, 2017 hoplahoi
Tekst & foto’s: Jan Vanbaelenberghe

De club werd vandaag slechts door 2 judoka’s vertegenwoordigd, maar ze hebben gevochten voor 4.

Nathan Vandergunst had weer flink wat last van wedstrijd stress, maar eens hij op de mat was viel daar niet veel meer van te merken. Nathan zat in een poule met 5 en moest dus 4 keer vechten. Hij verloor slechts 1 kamp en won al zijn andere kampen met mooie en gevarieerde judo, dit ondanks het feit dat sommige van zijn tegenstanders schenen te denken dat ze op een duw en trek wedstrijd waren ipv op een judo tornooi.

Jitske zat ook eerst in een poule met 5, maar dit werd op het laatste moment nog veranderd naar een poule met 4. Ze vocht haar beste kamp ooit tegen haar Eernegemse trainingspartner Chinouck, maar liet zich pakken toen ze van te ver wou inkomen. Haar twee andere kampen won ze telkens met mooie ippons.

Waar de kampen anders dikwijls op de grond worden beslist met een houdgreep, mochten we vandaag verschillende ippons noteren door op het juiste moment te vegen.

Super gedaan alle twee, club en trainers mogen trots zijn op jullie prestaties!!

Volgende week zondag staat het tornooi in Wingene al op het programma en zaterdag mag Jitske de kleuren van de provincie verdedigen op het interprovinciaal kampioenschap in Wevelgem.