22/10/2017 U9, U11 & U13 Ooigem

november 5, 2017 hoplahoi
Tekst & foto’s: Jan Vanbaelenberghe

Nadat gisteren al zes van onze judoka’s de eer van de club hadden verdedigd in de U15,18,21 waren er vandaag ook 6 judoka’s present om hetzelfde te doen voor de U9,11,13.

In de U11 traden Alexander, Bjarne en Mathieu aan.

Alexander verloor zijn eerste kamp, maar won zijn tweede kamp met een gelijke score omdat zijn tegenstander een strafpunt had gekregen. Zijn derde kamp eindigde op een scoreloos gelijk spel waarin de scheidsrechter, ondanks een slotoffensief van Alexander, toch in het voordeel van zijn tegenstander besliste.

Bjarne verloor zijn eerste kamp maar won de 2 volgende kampen, één met een houdgreep en één met een mooie worp.

Mathieu won ook 2 van zijn 3 kampen met mooie judo. In de kamp die hij verloor stond hij voor met 4 (!) waza ari’s toen hij op het einde van de kamp een ippon tegen kreeg.

In de U13 traden Jitske en Gills aan.

Jitske verloor al haar kampen kansloos.

Gills verloor zijn eerste twee kampen maar kon mooi afsluiten door zijn derde kamp te winnen met een houdgreep.

Tenslotte trad Innes nog aan in de U9.

Nadat ze al een hele dag had moeten wachten omdat haar broer Bjarne in de voormiddag moest vechten kwam Innes als laatste in actie. Omdat er niet genoeg meisjes waren in de U9 om een poule te maken, zat ze als enig meisje in een poule met jongens. Haar eerste kamp kon ze winnen met ippon door houdgreep, maar haar andere kampen verloor ze. We mogen toch stellen dat een overwinning van een meisje tegen een jongen dubbel telt, dus : Innes: 2 kampen gewonnen !!

Iedereen bedankt voor de inzet en om de club zo talrijk te vertegenwoordigen, 20% van onze judoka’s deed mee aan de wedstrijden van dit weekend, en op naar de volgende …