9/09/2017 U9/U11/U13 Bredene

september 13, 2017 hoplahoi
Tekst & foto’s: Jan Vanbaelenberghe

Het judo seizoen is nog maar een goede week bezig, en het eerste tornooi stond al op het programma: de ontmoeting van de middenkust in Bredene.
In de U11 hadden we drie deelnemers: Robbe, Jasper en Alexander.
Robbe begon goed aan het tornooi en stond voor in zijn eerste kamp tot hij onzacht op zijn knieën terecht kwam en naar het ziekenhuis moest voor verdere controle. Gelukkig was er niets ergs aan de hand, maar het ritje naar het ziekenhuis betekende wel dat het tornooi voor hem voorbij was.
Jasper kon geen van zijn kampen winnen. Zijn eerste kamp verloor hij toen z’n tegenstander mooi overnam toen Jasper zelf probeerde in te komen. in de tweede kamp stond hij tegen Vic Germonprez, dat jongetje verdient een categorie apart. Jasper heeft zich goed geweerd maar zijn tegenstander was gewoonweg een paar klassen te sterk voor hem. In zijn derde kamp stond hij al op achterstand wanneer hij in een houdgreep werd genomen waaruit hij zich niet meer kon bevrijden.
Alexander was de enige van de jongens die een kamp kon winnen. Zijn eerste kamp eindigde op een scoreloos gelijkspel, maar de scheidsrechters beslisten in het voordeel van Alexander omdat hij meer initiatief had genomen. Zijn tweede en derde kamp verloor hij telkens door in een houdgreep te worden genomen.
In de U13 was Jitske de enige deelnemer. Haar eerste kamp verloor ze met 2 waza ari’s, in haar tweede kamp werd ze geworpen en kende de scheidsrechter ten onrechte een ippon toe aan haar tegenstander. Een waza ari was hier een terechte score geweest, maar het betekende wel dat de kamp voorbij was voor Jitske. Gelukkig kon ze de teleurstelling snel verwerken en haar laatste kamp winnen met en waza ari.
In de U9 zette Lucas het beste resultaat van de dag neer door 2 van zijn 3 kampen te winnen. Hij won één kamp met ippon, en één met waza ari..