22/04/2017 U11 & U13 Eernegem

mei 1, 2017 hoplahoi
Tekst & foto’s: Jan Vanbaelenberghe

Ondanks de nabijheid van het tornooi in Eernegem was jc-Middelkerke vandaag niet sterk vertegenwoordigd. In de U11 streden Robbe, Jasper en Alexander mee, en in de U13 was Jitske de enige deelnemer.

Robbe won alle 3 zijn kampen, in zijn tweede kamp kwam zijn tegenstanders iets te enthousiast in wat het voor Robbe wel erg makkelijk maakte om de kamp al na 2 seconden te winnen met een mooie worp en de bijhorende ippon.

Alexander kon enkel zijn eerste kamp winnen, terwijl ze op de grond aan het vechten waren zag hij zijn kans schoon om zijn tegenstander vast te zetten met een Tate Shiho-gatame. Deze houdgreep wordt niet dikwijls toegepast op wedstrijd, maar in dit geval was het zeker de juiste keuze van Alexander met een verdiende overwinning als beloning.

Jasper verloor zijn eerste kamp, maar kon de twee volgende wel winnen door telkens mooi over te nemen.

Jitske kon enkel haar eerste kamp winnen. In de tweede kamp kon ze zich niet bevrijden uit een houdgreep en in de derde kamp kwam ze onzacht neer toen haar tegenstander haar worp en daarmee ineens een ippon scoorde

Hiermee zit de laatste wedstrijd van het seizoen er op. Op 13 mei is er wel nog het clubkampioenschap waar alle judoka’s de kans krijgen om zich op vriendschappelijke manier te meten met hun clubgenoten. Inschrijvingen kunnen gebeuren bij Bart of Marianne.