12/02/2017 U15 & U21 dames Vlaams Kampioenschap

februari 12, 2017 hoplahoi
Foto’s en tekst: Jan Vanbaelenberghe

Drie van onze dames mochten vandaag de club vertegenwoordigen op de Vlaamse kampioenschappen: Hanne, Morgane en Kirina .

Hanne won haar eerste kamp maar verloor de tweede, in de herkansing voor de tweede derde plaats kwam ze uit tegen haar eeuwige rivaal Britt Breemeersch. Na de reguliere 4 minuten stond er nog een scoreloos  gelijkspel op het bord, waardoor er werd overgegaan naar de gouden score. Uiteindelijk moest Hanne na een heroïsche kamp van 7 minuten en 12 seconden het onderspit delven.

Morgane, verloor maar één van haar kampen, tegen het meisje dat Vlaams kampioene werd, en legde uiteindelijk beslag op de derde plaats waardoor ze volgende week naar het Belgische kampioenschap mag.

Kirina zat in een poule met drie en vocht volgens het gewone poule systeem. Ze kon geen van haar 2 kampen winnen maar mag als derde toch door naar de Belgische. In Kirina’s verdediging wil ik wel aanvoeren dat haar tegenstanders een stuk potiger waren dan zij. Kirina zat nog maar net binnen haar gewichtsklasse, haar beide tegenstanders waren een stuk zwaarder dan zij.

We zijn nu niet echt een grote club, dus mogen we meer dan trots op ons eigen zelve zijn om met 3 van onze leden te mogen deelnemen aan de Vlaamse kampioenschappen en nog veel trotserder dat er van die drie twee mogen doorgaan naar de Belgische.

Super gedaan iedereen !!!