september 10, 2016 hoplahoi
Verslag en foto's: Jan Vanbaelenberghe 

Onze judoka's zijn in Bredene met wisselend succes aan het nieuwe seizoen begonnen. In de voormiddag moesten Robbe De Vooght en Jinke Vanbaelenberghe de clubkleuren verdedigen bij de U11 . Robbe kon zijn eerste kamp ( tegen een judoka van een Engelse club ! ) winnen met Ippon, om dan later te horen dat er een foutje in de poules zat en dat hij eigenlijk tegen de verkeerde tegenstander had gevochten....Oeps !!! Zijn 2 volgende kampen kon hij niet winnen maar zijn vierde en laatste kamp kon hij wel winnen met ippon .

Jinke verloor haar eerste kamp met 2 waza ari's tegen 1 waza ari, maar kon haar volgende 2 kampen winnen met ippon . Haar vierde kamp eindigde op een score loos gelijkspel, maar Jinke kreeg toch de overwinning omdat ze veel aanvallender had gevochten .

Bij de U13 traden Jitske Vanbaelenberghe en Pieter Debeuckelaere aan .

Jitske's eerste tegenstander was meer dan een kop kleiner en ze kreeg er letterlijk geen vat op, ze kon wel een Yuko scoren maar kreeg 2 waza ari's tegen. Haar tweede kamp verloor ze met het kleinste verschil, een Yuko.

Pieter had het moeilijker dan anders op deze eerste wedstrijd, hij kon z'n eerste kamp overtuigend winnen, maar in de 2 daarop volgende kampen moest hij telkens het onderspit delven.

We danken alle deelnemers voor hun inzet en maken al een nieuwe afspraak voor het volgende tornooi op 2 oktober in Brugge.